Ingrendiente:
450g zahar pudra
30 ml apa
5g gelatina(foite)
50g miere
Se pune gelatina in apa si se lasa sa se
umfle.Se pune apoi pe foc pentru a se dizolva(atentie sa nu fiarba,se poate topi in baimarin).
Cand s-a topit se da la o parte si se adauga mierea(diverse arome daca se doreste), zaharul pudra si se lucreaza ca un aluat.Daca se lipeste se adauga zahar ,daca e prea tare se adauga apa.
Aceasta pasta e f alba de aceea se coloreaza bine.
Pune-ti zaharul treptat...poate nu va fi nevoie sa pune-ti tot zaharu iar daca vreti sa o colorati adaugati colorant si omogenizati bine si o puneti in folie si se lasa de pe o zi pe alat la rece....apoi modelati.
Asa am descoperit mici tipsuri dar foarte importante:
-fac pasta cu cel putin cateva ore inainte de a o lucra; o invelesc in folie de plastic si o las la temperatura camerei (tot asa o conserv si pe termen lung pana la o luna de zile)
- cand am de intins o foaie de dimensiuni mari (pentru acoperirea tortului)ung masa si mainile cu ulei, acum folosesc unt de cocos insa am incercat si cu ulei vegetal normal si am avut aceleasi rezultate. Stratul de ulei trebuie sa fie aproape insesizabil; practic inmoi doua degete in ulei si apoi "masez" masa cat e ea de mare. Intind foaia de pdz pe o parte si pe alta pana observ ca iar are tendinta de a se lipi si iar ung cu ulei....
Am refolosit-o eu...O scoti cu vreo 2 ore inainte din frigi, sa ajunga la temperatura camerei, apoi o framanti pana isi recapata elasticitate.