6 kg.gogosar,500 gr.zahar,500ml.otet,600 gr.mustar si 500 ml ulei pt cea cu mustar simplu,2lGsare,boabe piperfoi dafin,se pun la fiert,apoi se adauga gogosarul taiat
felii.PT.rosii:5 kg.gogosar,800gr.pasta de rosii,500 gr.zahar,500ml.otet,boabe piper,foi de
dafin.se pun la fiert apoi se adauga gogosarul taiat
felii.se pune in borcan si pui sosul peste.eu le_am dat apoi un pic si la cuptor
SFECLA ROSIE PENTRU IARNA LA BORCAN
Sfecla rosie fiarta in coaja pana intra usor o scobitoare, cand sa racit se curata si se feliaza dupa cum dorim. Peste sf, rosie taiata se razuieste hrean, se pune piper, zahar si chimen. Se face o solutie de muraturi : La 1 l de apa se pune 1 si jumatate linguri de sare, 2 linguri de zahar si 200 ml otet , asa fierbinte se pune peste sfecla cu hrean si adaugi un varf de cutit de consevant la un borcan. Punem capacul si se pune in prosope la cald pana a doua zi. Atentie nu ai nevoie de prea mult lichid pentru ca sfecla mai lasa suc ! Pentru gogosarii iuti cu morcov , aproape la frl dar mai putin otet, La 1 l apa 1si jmatate linguri sare , 2 linguri zahar 120 ml otet, boabe de piper, boabe de mustar , 1-2 catei de usturoi pt. un borcan. Gogosari curatati de cotor se umplu cu morcovi razuiti si amestecati cu telina razuita se cldaesc in borcane se pune fasii de hrean si solutia fierbinte. La fel se pun in prosoape pana a doua zi .